Säätiöstä
 

Walter Ahlström syntyi vuonna 1875. Hän toimi A. Ahlström Oy:n pääjohtajana vuosina 1907–1931, jolloin yhtiö toimi pääasiallisesti metsäteollisuudessa. Walter Ahlström ymmärsi varhain tutkimus- ja kehitystyön merkityksen maamme teollisuuden kilpailukyvylle. Hän perusti Walter Ahlströmin säätiön vuonna 1926 tukemaan nuorten diplomi-insinöörien jatkokoulutusta.

Säätiö jakaa vuosittain apurahoja ansioituneille nuorille puunjalostusteollisuuden, sähkötekniikan, voimatalouden ja metalliteollisuuden aloilla. Ehtona apurahan saamiselle on akateeminen loppututkinto, Suomen kansalaisuus ja alle 35 vuoden ikä.

Viime vuosina säätiö on keskittynyt tukemaan väitöskirjatöitä kannustinapurahan muodossa. Säätiön kautta on mahdollista saada tukea myös matkoihin kansainvälisiin tutkijakokouksiin sekä tutkijavierailuihin kansainvälisissä tutkimuslaitoksissa. Lisäksi säätiö on mukana Tutkijat maailmalle -ohjelmassa.

 

LUE SÄÄNNÖT

 
 
Lahjoitukset
 

Ole mukana tukemassa ansioituneita tutkijoita. Ota yhteyttä säätiön asiamieheen, jos harkitsette lahjoituksen tekemistä tai varojen testamenttaamista puunjalostusteollisuuden, sähkötekniikan, voimatalouden tai metalliteollisuuden alan hyväksi. Saadut lahjoitusvarat liitetään säätiön sijoitusomaisuuteen, jota säätiö hoitaa omien sääntöjensä ja sijoitusohjeidensa mukaisesti.

Lahjoituksin saadut rahat on käytettävissä säätiön sääntöjen mukaisesti tieteen ja tutkimuksen tukemiseen. Lahjoittaja voi toivoa lahjoituksen ohjaamisesta yhdelle määrätyistä tieteenaloista. Yksittäiset apurahapäätökset näiden alueiden sisällä tekee säätiön hallitus.